Narratives d’emigració. Històries de vida de dos joves catalans emigrats a Londres

Autores/as

DOI:

https://doi.org/10.17561/rae.v0i18.3492

Resumen

Les històries de vida són un mètode de recerca relativament nou en ciències socials però que és de gran interès per la profunditat de coneixement que aporten. Aquest article ofereix dues històries de vida de dos joves catalans emigrats a Londres en el context de l’actual crisi econòmica, la Blanca i el Lluís, on es mostren les seves motivacions per marxar, les experiències que tenen a la capital britànica i com és el seu retorn a Catalunya. Els relats tenen per objectiu narrar de quina manera aquests joves han viscut l’experiència migratòria a partir dels materials recollits en el treball de camp amb la intenció d’aportar algunes claus sobre el perquè del fenomen migratori juvenil així com també debatre les aportacions del mètode d’històries de vida en ciències socials.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Biografía del autor/a

Clara Rubio Ros, Universitat Autonoma de Barcelona

Clara Rubio defenderá su tesis doctoral en antropología social el próximo mes de septiembre de 2017 a la Universitat de Lleida. Actualmente está trabajando en el proyecto PROMISE (Horizon 2020) en el IGOP de la Universidad Autónoma de Barcelona y también es profesora asociada en el departamento de antropología de la misma universidad.

Descargas

Publicado

2018-09-03

Cómo citar

Rubio Ros, C. (2018). Narratives d’emigració. Històries de vida de dos joves catalans emigrats a Londres. Antropología Experimental, (18). https://doi.org/10.17561/rae.v0i18.3492

Número

Sección

Artículos